ESTUDIS DE FAUNA I FLORA

DIAGNOSI I SEGUIMENT DE LA COMUNITAT DE QUIRÒPTERS

Realitzem inventaris i diagnosis de l’estat de la comunitat de ratpenats per a ajuntaments i espais natural, així com plans de gestió per a refugis naturals de quiròpters. També realitzem seguiments i projectes d’instal·lació de caixes niu per a ens i particulars, ja que les caixes refugi ens permeten monitoritzar els ratpenats de forma més senzilla i eficaç, aporten informació important sobre les espècies que les ocupen, la seva fenologia al llarg de l’any i sobre la seva tendència poblacional local. Per exemple, a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, realitzem un inventari i diagnosi de l’estat de la comunitat de quiròpters al municipi, com a eina de gestió, i per a l’Ajuntament de Girona, des de 2017 fem un seguiment de la comunitat de ratpenats urbans que utilitzen les caixes refugi artificials instal·lades al parc de la devesa de Girona.


DIAGNOSI I SEGUIMENT D’ESPÈCIES INVASORES

Realitzem diagnosis i seguiments d’espècies invasores de fauna i flora, i en publiquem els resultats en revistes científiques. Per exemple, hem realitzat un seguiment de dos anys de la recent invasió del cranc blau americà a la Província de Girona, els resultats del qual es van publicar a la revista Bioinvasions Records.


CENSOS D’OCELLS I DETECCIÓ DE NIUS

Tenim una dilatada experiència en la identificació d’ocells al camp, tant en censos visuals com punts d’escolta i transsectes, el que ens permet fer seguiments de qualsevol espècie europea. En aquest sentit, hem realitzat el seguiment de la nidificació d’aus en diversos trams d’obres en carreteres, un seguiment científic de les poblacions d’ocells de 4 anys per a un Projecte Life+ Natura, i col·laborem en el Seguiment d’Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) de l’Institut Català d’Ornitologia, en els Censos d’Ocells Aquàtics Hivernant de Catalunya i en censos d’ocells marins entre d’altres projectes.


ANELLAMENT CIENTÍFIC D’OCELLS

Col·laborem des de fa 14 anys en els projectes Sylvia i Migració de l’Institut Català d’Ornitologia, basats en l’anellament científic a Catalunya. També hem col·laborat amb l’equip de Biodiversity Initiative en estudis d’anellament en boscos tropicals de l’Àfrica, així com en campanyes d’anellament de diversos països i en colònies de cria de nombrosos grups d’ocells com ardeids, cigonyes, rapinyaires i ocells marins.


CARACTERITZACIÓ DE L’HÀBITAT I LA COMUNITAT ANIMAL DE LLACUNES MEDITERRÀNIES I ESTUDI DE LES TORTUGUES AQUÀTIQUES

Realitzem estudis complerts de caracterització de l’hàbitat i de la comunitat animal de llacunes mediterrànies, incloent qualitat de l’hàbitat, la caracterització de la vegetació, l’ índex ECELS i la comunitat de macroinvertebrats, rèptils, amfibis i peixos. Utilitzem aquesta informació per estudiar l’ecologia de les tortugues aquàtiques autòctones com Emys orbicularis i aplicar-la a la seva gestió.


INVENTARI DE RATPENATS TROPICALS

Des del 2018 col·laborem amb Biodiversity Initiative, una organització nord americana centrada en estudiar la fauna de Guinea Equatorial i Camerun i capacitar tècnics locals en diverses metodologia de seguiment i conservació d’espècies d’ocells, grans mamífers i ratpenats. Des de Natura Montfred realitzem l’inventari de ratpenats a la regió continental de Guinea Equatorial i formem estudiants locals en el mostreig i identificació de les espècies. Aquest projecte es realitza amb la col·laboració d’investigadors del CSIC de Doñana experts en seqüenciació genètica i bons coneixedors de la comunitat de quiròpters de Guinea Equatorial.


T'INTERESSEN ELS NOSTRES SERVEIS?
TLF 972 40 21 11

O envieu-nos un missatge si ho preferiu

ENVIAR MISSATGE
ENVIAR MISSATGE