CONEIX EL              NOSTRE EQUIP!

 

MIGUEL ÁNGEL FUENTES

Biòleg, Màster en Ciència i Tecnologia de l’Aigua, va realitzar el seu TFM sobre l’ecologia de la tortuga d’estany. Especialitzat en diagnosi, estudi i seguiment de fauna i flora, gestió de la biodiversitat, divulgació i educació ambiental. Des del 2005, ha treballat com a ornitòleg i anellador expert en diversos projectes de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), ha realitzat seguiments de papallones diürnes al Parc Natural de Cap de Creus, i ha participat en projectes de seguiment d’amfibis, mamífers, aus marines, rapinyaires, ratpenats, peixos continentals i fauna i flora marina. Va participar en el seguiment científic i en la redacció del Pla de Gestió del Projecte LIFE ”Riparia-Ter”, guardonat en 2014 com un dels 13 millors projectes Life d’Europa. Va ser biòleg i director tècnic del projecte Fliwer, dedicat a la gestió sostenible de conreus i jardins urbans, i ha impartit diversos cursos de formació en biodiversitat. Ha publicat articles científics sobre aus, rèptils, peixos i crustacis en diverses revistes, i també treballs com a il·lustrador de natura i fotògraf.

SERGIO LÓPEZ

Enginyer Agroambiental i del Paisatge, Màster en Desenvolupament Rural Sostenible. Especialitat en QGIS, Sistema d’informació Geogràfica (SIG) de Codi Obert. Alguns dels projectes més recents que ha realitzat són: el Pla del verd i la Biodiversitat de Palafrugell o el Catàleg de béns d’interès natural (CEIN) del municipi de Santa Cristina d’Aro. També ha ha portat a cap una diagnosi de la comunitat de quiròpters urbans del municipi de St. Feliu de Guíxols, Palafrugell i Verges. Seguiment de les caixes refugi per quiròpters del Parc de la Devesa. Estudi de les poblacions de quiròpters del Riu Llobregat mitjançant anàlisi acústica. Voluntari en projectes com el QuiroRius, de ratpenats.org. És membre del Grup de Natura Sterna. Pilot professional de drons (RPAS). I dissenyador web UX/UI – Sustainable Web Design.

EMMA GUINART

Ambientòloga, especialitzada en gestió i conservació de la biodiversitat. Ha treballat durant anys al departament competent en matèria de medi ambient a la Generalitat de Catalunya, on ha desenvolupat diversos projectes de conservació, planificació i gestió en l’àmbit de Catalunya: ha realitzat seguiments de biodiversitat d’aus marines, amfibis i rèptils, ha coordinat un projecte LIFE-Natura, ha participat en la redacció de diversos plans de protecció i gestió d’espais naturals protegits així com en projectes executius de gestió i conservació (recuperació de sistemes dunars, pla de gestió de l’Estany de Sils, redacció de plans de recuperació, etc.). I ha participat en nous models de governança basats en la codecisió, concretament a la Taula de Cogestió de l’espai de Xarxa Natura 2000 ‘Litoral Baix Empordà’.

MARINA COMAS

Biòloga i màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat. Especialitzada en l’aplicació dels Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) per l’estudi i conservació de la natura. Experiència en l’ús de la teledetecció per la gestió d’ungulats salvatges en boscos mediterranis. Amant de la natura des que era ben petita i molt vinculada al territori. Ha participat en seguiments d’aus i ratpenats, i en diversos projectes d’educació ambiental.

ÀNGEL TORRENT

Farmacèutic i micòleg, expert en micotoxicologia. Cofundador de l’Associació Micològica Joaquim Codina (AMJC) de Girona.

COL·LABORADORS

 

LAURA TORRENT

Biòloga i Màster en Gestió i Conservació del medi natural. Especialitzada en l’estudi, la divulgació i la conservació dels ratpenats amb 8 anys d’experiència en projectes d’àmbit català i internacional. Ha participat en els projectes europeus LIFE “Pinassa” i LIFE “Alnus” fent una diagnosi de la comunitat de quiròpters i una millora de l’hàbitat instal·lant caixes refugi, amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya de Solsona. A Natura Montfred, ha realitzat diagnosis de les comunitat de quiròpters urbans del municipi de St. Feliu de Guíxols, Palafrugell i Verges. Seguiment de les caixes refugi per quiròpters del Parc de la Devesa. Estudi de les poblacions de quiròpters del Riu Llobregat mitjançant anàlisis acústic. També és membre del grup de Natura Sterna, i està realitzant un llistat de la comunitat de ratpenats de la Vall del Riudaura.

Actualment està fent un doctorat sobre els ratpenats de Guinea Equatorial, a l’Àfrica central, en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, el CIBIO de Porto i la Estación Biológica de Doñana (CSIC) de Sevilla.

FERNANDO LORAS

Biòleg, Màster en Biodiversitat en Àrees Tropicals i la seva Conservació, va realitzar el seu TFM sobre els endoparàsits de les tortugues al·lòctones en llibertat a Catalunya. Especialitzat en estudis i seguiments d’amfibis i rèptils, gestió de la biodiversitat, bioseguretat, divulgació i educació ambiental. És soci de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), Asociación Herpetologica Española (AHE), i la Societat Catalana d’Herpetologia (SCH). Ha dut a terme diferents projectes de seguiment d’amfibis i rèptils, com: el seguiment ecològic i sanitari de les poblacions d’amfibis de la diputació de Barcelona, seguiment ecològic i poblacional de lacèrtids al Pirineu, seguiment ecològic i poblacional d’amfibis a la Garrotxa i detecció de malalties emergents amb el SOSanfibios.org. Ha publicat articles científics sobre amfibis i rèptils en diverses revistes i butlletins.

NIL TORRES

Biòleg, màster en biodiversitat i herpetòleg de vocació. Treballa com a consultor autònom oferint els seus coneixements i experiència en diferents àmbits, des d’estudis d’impacte ambiental a seguiments faunístics. Des de l’any 2017 realitza el seguiment anual de la tortuga mediterrània a la serra de l’Albera. És membre de la Societat Catalana d’Herpetologia amb la qual col·labora activament en la redacció i execució de projectes de seguiment i conservació d’amfibis i rèptils a diferents punts del país, així com en projectes d’educació ambiental.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres per qualsevol tema, omple el següent formulari. Ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

 

Contacta amb nosaltres trucant al telèfon 

648 47 36 11

Formulari de contacte

12 + 14 =

Email

montfred1@gmail.com

TELEFÒN

648 47 36 11

ADREÇA

C/ J. M. Gironella i Pous 1, Esc. A, 6è.-4t. 17005 – GIRONA